Губернатор Сумщини попереджає про масові протести
Працівники Сумського НВО готові вийти на масові протести, якщо прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не припинить чиновницькі розбірки, що загрожують зривом державного замовлення для підприємства. Про це повідомив голова Сумської ОДА Микола Клочко.

За словами очільника Сумської області, через розбіжності між "Нафтогазом" та "Укртрансгазом", тендер, який виграло Сумське НВО на проведення модернізації української газотранспортної системи, може опинитися під загрозою. Це ставить під питання майбутнє не тільки 8 тисяч працівників підприємства та 20 тисяч членів їх сімей, а й енергетичну безпеку усієї країни, оскільки "українська ГТС не оновлювалася останні 25 років і без її модернізації Україна може втратити статус головного транзитера блакитного палива до Євросоюзу", пише gazeta.ua.

"Я отримую тривожні сигнали про можливість скасування цього тендеру, в результаті чого наші сумські виробники залишаться біля розбитого корита, а на модернізації ГТС можна буде поставити хрест. Ситуація навколо підтримки національних промислових виробників Сумщини загострюється з кожною хвилиною. Кілька днів тому Сумське НВО поширило відкриту заяву про готовність колективу до акцій громадської непокори", - написав Клочко.

Очільник Сумщини наголосив, що якщо бюрократи самі не перестануть чинити перепони підприємству, то голова уряду Володимир Гройсман напевне зможе припинити їхні інтриги.

"Звертаюсь до всіх зацікавлених осіб не допустити скасування результатів конкурсу з модернізації ГТС. Інакше, я буду вимушений звернутись за підтримкою до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Впевнений, Володимир Борисович знайде потрібні аргументи, аби заспокоїти гарячі голови тих, хто намагається позбавити роботи наших промисловців", - зазначив Клочко.

Раніше українські парламентарі надіслали звернення до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, де виступили з проханням вирішити суперечки між керівництвом компаній "Укртрансгаз" і "Нафтогаз", чиї дії загрожують енергетичній безпеці країни.

Нагадаємо, що 7 листопада Міжнародне енергетичне агентство у своєму звіті "Global Gas Security Review 2016" наголосило, що без ремонту та модернізації українська ГТС не зможе забезпечити транзит газу до Європи.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали