Впродовж року гості міста залишили у Львові 520 млн. євро
У Львові нині підбивають підсумки фінансово-господарської діяльності за 2016 рік. Серед здобутків - нові компанії та нові робочі місця, підведення мереж до індустріального парку, понад 2,5 млн. туристів та 129 ділових конференцій.


Нові виробництва. На вул. Шевченка відкрили найбільший у Європі торговельний та офісний центр компанії Amway, у який інвестовано 300 тис. доларів. А під Львовом запрацювали 2 черги японських заводів «Фуджікура Аутомотів Україна Львів». До цього перемовини між інвестором та містом тривали 5 років. Компанія має працевлаштувати 3 тис осіб.

Перший «зелений офіс». Серед інших здобутків – перший «зелений» офісний комплекс класу «А» бізнес-парку «Оптіма Плаза». Комплекс знаходиться на вул. Науковій, він оснащений сучасними енергозберігаючими технологіями та підземним паркінгом. Також споруда обладнана системами автоматизації та диспетчеризації інженерних мереж, сучасними системами цифрового телефонного зв’язку, системами клімат-контролю та сонцезахисту робочих місць, контролю доступу, функцією «консьєрж-сервіс», критою велопарковкою та цілодобовою охороною. До речі, біля паркувальної зони є три зарядні станції для електромобілів. Комплекс зведений за вимогами так званого «зеленого» будівництва, тому він споживає на 40% менше енергоносіїв, ніж середньостатистична будівля у Львові. А на даху будівлі розташовані сонячні колектори з тепловими насосами, які нагрівають гарячу воду і охолоджують приміщення в теплу пору року.
Впродовж року гості міста залишили у Львові 520 млн. євро
Індустріальний парк. ЛКП «Львівсвітло» облаштувало електропостачання на земельній ділянці у «Рясне-2», відведеній для будівництва індустріального парку. Вартість – близько 16,9 млн грн. Інвестором у будівництві парку є голландська компанія CTP – один із найпотужніших в Європі операторів сучасних промислових парків. Для Львова це дуже важлива інвестиція – в перспективі декілька тисяч нових робочих місць. Це водночас - перший індустріальний парк в Україні, який буде збудований за всіма європейськими стандартами.

Бюджет розвитку міста. Львів у 2016 році за обсягом бюджету розвитку на одного містянина став лідером в Україні. Так, загалом бюджет розвитку становив 1,665 млрд. грн, а у розрахунку на 1 мешканця – 2281 грн., а це майже у 2 рази вище за відповідний показник столиці України, не кажучи вже про решту обласних центрів.

Гості міста.
Цьогоріч Львів відвідало 2 млн. 600 тис. гостей, що на 30% більше, ніж у 2015 р. Туристичний збір склав 4 млн 500 тис. грн, що на 80% більше, ніж торік. Середні витрати туриста за час перебування в місті – 200 євро. Середній час перебування – 4 дні. Загалом впродовж року гості міста залишили у Львові 520 млн. євро. Кількість ж конференц-делегатів, які відвідали Львів у першому півріччі 2016 року, збільшилась на 30%, порівняно з 2015 роком. За цей же період у Львові відбулося 129 конференцій (20 з яких – міжнародні), здебільшого – у сферах науки, IT, медицини.

Ігор Галущак
Львів






Друкувати