Андрій Павловський: більшість в Раді прийняла під виглядом держбюджету – оманливу брехню для громадян
Економічна політика урядів Яценюка та Гройсмана ще більше усугубила соціальні негаразди в суспільстві. В кінці минулого року рупори «урядових успіхів» через всі можливі засоби намагалися внушити пересічному українцю, що дно економічної кризи подолано і Україна впевнено виповзає із стагнаційної прірви.


Насправді економічна ситуація в країні за перший місяць 2017 року ще більше погіршилася, що демонструє явні промахи економічного блоку уряду як в частині бюджетної, так і в частині соціальної політики. На своїй сторінці у Facebook відомий український політик Андрій Павловський зазначає, що має місце тенденція подорожчання товарів першої необхідності.

На його думку, одним з ключових чинників зростання цін на продовольчі продукти стала відміна Міністерством економічного розвитку та торгівлі в жовтні минулого року граничних цін на соціальні товари, що розігнало ціни за останній квартал минулого року.

Підвищення мінімалки, зростання тарифів, відміна граничних цін на соціальні продукти – це все призвело до нечуваного подорожчання їжі. І вже зрозуміло, що нас очікує секвестр держбюджету – з перегляданням і курсу долара, який скоро знову полізе догори, і дефіциту, і інфляції. Ось що прийняла більшість в Раді під виглядом держбюджету – оманливу брехню для громадян.

Подорожчання продуктів харчування співпало з черговим зростанням тарифів, що суттєво знизить купівельну спроможність простих українців і підвищить градус соціальної напруги в суспільстві. Економічна політика, яку реалізує паламентська більшість і сформований нею уряд, й надалі культивує розрив між найбагатшими та найбіднішими верствами населення.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали