"Нафтогаз" не веде переговорів з "Газпромом" про відновлення закупівель газу
"Нафтогаз України" не веде переговорів з "Газпромом" про відновлення закупівель газу з РФ, повідомив комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко в інтерв'ю агентству Bloomberg.


"Переговорів немає", - сказав Вітренко. Він зазначив, що обидві сторони чекають рішення Стокгольмського арбітражу за взаємними позовами "Газпрому" і "Нафтогазу" щодо поставок і транзиту газу, пише bin.ua.

Україна може імпортувати газ з ЄС через Польщу, Словаччину та Угорщину. На даний момент Україна навіть не використовує всі доступні потужності по імпорту газу, зазначив Вітренко. "Угорщина - найменш використовуваний маршрут, і навіть потужності Eustream (оператор гтс Словаччини - ред.) Не повністю задіяні", - сказав він.

Також "Нафтогаз" в 2017 році інвестує понад 1 мільярд доларів в нарощування власного видобутку газу. Компанія планує збільшити видобуток газу в 2017 році на 5% і на 10% у 2023 році.

Уряд України в середу ухвалив рішення про введення на місяць надзвичайних заходів в енергетиці в зв'язку з блокадою поставок вугілля з Донбасу. Згідно з рішенням уряду, при необхідності будуть застосовуватися віялові відключення електроенергії. Дефіцит антрациту, який використовується на українських енергогенеруючих станціях, виник після початку блокади вантажного залізничного сполучення з непідконтрольними Києву районами Донецької і Луганської областей. Глава Міненерго України Ігор Насалик в понеділок повідомив, що альтернативою вугіллю з Донбасу може бути тільки імпорт вугілля або газу з РФ.

Нагадаємо, Україна у 2016 році вперше не використовувала російський газ при підготовці до опалювального сезону і закачувала в сховища газ, закуплений по реверсу в Європі. В результаті країна почала опалювальний сезон із запасами газу на рівні 14,7 мільярда кубометрів, що приблизно на 2 мільярди кубометрів менше, ніж в останні два роки.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали