Юлія Тимошенко: вирішити питання з тарифами можна за два-три тижніПогіршення економічної ситуації в країні актуалізувало проблему перезавантаження української влади. Незважаючи на те, що у 2014 році було повалено режим Януковича, вплив олігархів на економічні процеси не послабився. Драконівські тарифи та девальвація гривні посилили процеси зубожіння широких верств населення.

Сьогодні склалася ситуація, коли альтернативні варіанти економічної політики, яку здійснює правляча коаліція (БПП, Народний фронт) та їх союзники (Радикальна партія України, Воля народу, Відродження), пропонують, як правило, депутати фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Це стосується і зміни принципів регулювання тарифної політики природних монополій, і наведення ладу на енергетичному ринку, і встановлення справедливих правил гри в аграрному секторі.

Лідери «Батьківщини» наголошують, що забезпечити перезавантаження влади можуть лише дострокові парламентські вибори. Юлія Тимошенко переконана, що в разі проведення дострокових виборів до парламенту прийде демократична патріотична команда. Про це вона заявила в ефірі телеканалу «NewsOne».

За прогнозами Тимошенко, в новому парламенті збільшиться кількість депутатів від «Батьківщини», «Самопомочі» та від демократичних молодих команд, також пройде партія «Свобода» та політичні сили, які очолюють Анатолій Гриценко та Міхеіл Саакашвілі. «Я вірю в те, що в новій Верховній Раді не буде БПП і «Народного фронту», а також проросійських сил», – наголосила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко зазначила, що не бачить ні волі президента, ні волі парламенту саморозпуститись, «і тому люди мають сказати своє рішуче слово». Лідер «Батьківщини» переконана, що після перезавантаження влади за три роки країну можна буде поставити на ноги. «А першочергові кроки, які дадуть людям результат, – вирішення питань з тарифами, заробітними платами і пенсіями – ми можемо зробити за два-три тижні, максимум – за місяць», – запевнила лідер партії.

Тимошенко також зауважила: для того, щоб розпрощатися з олігархами, потрібно, аби новий прем’єр мав конституційну більшість в парламенті – 300 голосів плюс один. Тоді президент не зможе накладати вето і блокувати рішення парламенту і уряду, додала вона.

Нагадаємо, що антикризові заходи і наведення порядку в енергетичному секторі, які ініціювала Юлія Тимошенко у 2000 році, дали можливість запустити маховик соціально-економічного піднесення у 2000-2008 роках. Діяльність урядів 2005 та 2007-2010 років, які очолювала Тимошенко, відзначалася посиленням соціальної спрямованості реформ, що давало можливість упереджувати зубожіння населення та стимулювало ділову активність в країні.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали