Цьогоріч День Бразилії в Україні, мабуть, відбудеться не в Києві, а у Львові
Про налагодження співпраці насамперед у економічній та агропромисловій сферах та галузі ІТ-індустрії йшлося на зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки із Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Бразилія в Україні Освалдо Біато Жуніором.


На зустрічі Освалдо Біато Жуніор зазначив, що активізація співпраці з Україною є для його країни дуже важливою: "Є дуже багато сфер, в яких ми можемо активно співпрацювати. Зокрема, великий потенціал бачу у торгово-економічній галузі. Адже нам варто починати відроджувати успішні відносини, що були між країнами до 2012 року. Я нещодавно спілкувався із своїм колегою - послом Японії в Україні, і він зазначив, що компанії його країни задоволені діяльністю на території вашої області. Тому я переконаний, що тут є позитивний інвестиційний клімат. Відтак дуже важливо запевнити в цьому й представників бразильського бізнесу. Також варто популяризувати туристичну Україну серед бразильців, адже вони дуже люблять подорожувати. Ми дуже хочемо цьогоріч організувати масштабний промоційно-культурний захід в Україні. Отож можна провести зокрема, національний День Бразилії не у Києві, як ми раніше планували, а у Львові восени".

Під час зустрічі посол також висловив зацікавлення щодо експорту львівських трамваїв у Бразилію та в співробітництво у галузі агропромислового комплексу, зокрема у виробництві на Львівщині бразильськими агрокомпаніями продукції на експорт.

Ігор Галущак
Львов






Друкувати