Металургійні олігархи найбільше отримують відшкодування ПДВ з бюджетуМіністерство доходів і зборів збільшило відшкодування податку на додану вартість на 25% до 4,5 млрд грн порівняно з січнем минулого року. Лідерами з отримання бюджетної компенсації ПДВ є підприємства гірничо-металургійного комплексу, що знаходяться в руках олігархів (переважно вітчизняних).

Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу відомства, за перший місяць поточного року платники ПДВ отримали 4,5 млрд грн бюджетної компенсації. Це перевищує показники січня 2012 року більш ніж на чверть.

Водночас Міністерство доходів і зборів уточнило, що сума заявок до відшкодування ПДВ, одного з ключових податків, становила лише 1,1 млрд грн.

Прес-служба також зазначила, що майже 40% відшкодованої суми отримали підприємства з часткою іноземного капіталу.

«У 2013 році їм повернули на рахунки більше 1,6 млрд грн», - сказано в повідомленні.

За даними Міністерства доходів і зборів, лідерами з отримання бюджетної компенсації є підприємства гірничо-металургійного комплексу, яким відшкодовано майже 1,7 млрд грн.

Зернотрейдери отримали 320,3 млн грн компенсації ПДВ. Підприємствам машинобудування і торгівлі відшкодовано 293,1 млн грн і 222,7 млн грн відповідно.

Раніше повідомлялося, що обсяг відшкодувань з ПДВ платникам податків у 2012 році становив 46 млрд грн, або на 3,2 млрд грн більше показника 2011 року. Водночас обсяг заявленого до відшкодування податку у 2012 році становив загалом 43,3 млрд грн.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали