Україна та Київ на сьогодні являються найбільш доступними за світовими мірками регіонами для проживання щодо вартості товарів та послуг. Разом із тим, найдорожчим містом для життя став Сінгапур, найдешевшим - Алма-Ата.

Про це йдеться в дослідженні Worldwide Cost of Living 2017, складеного агентством Economist Intelligence Unit (EIU), пише RNS.

Наскільки дорого проживати в Україні та Києві
Згідно з дослідженням, перше місце четвертий рік поспіль в списку найдорожчих міст зайняв Сінгапур, за ним слідує Гонконг, на третьому місці опинився Цюріх. Четверте і п'яте місце зайняли два японських міста - Токіо і Осака.

Також в десятку найдорожчих міст увійшли Женева, Париж, Нью-Йорк і Копенгаген.

Найдешевшими містами для життя, згідно з дослідженням, стали Алма-Ата, вона зайняла останнє, 133-тє місце, в рейтингу, нігерійський Лагос, індійський Бангалор, пакистанський Карачі, Алжир, індійські Ченнаї і Мумбаї, Київ, Бухарест, а також столиця Індії - Нью-Делі.

EIU відзначає вплив коливань цін на нафту і сировинні товари на вартість життя.

У 2016 році темпи зниження цін на сировинні товари сповільнилися, говориться в доповіді, і інфляція швидко росла на ринках, що розвиваються, особливо там, де в 2015 році спостерігалося зниження валютних курсів.

Minfin






Друкувати
Найбільш популярні матеріали