Європарламент розчарований Порошенком
Президент України Петро Порошенко не мав підписувати зміни до законодавства, які зобов'язують антикорупційних активістів також подавати електронні декларації про доходи та майно.

Про це заявила депутат Європейського парламенту Ребекка Хармс. "Рішення президента не ветувати, а підписати поправки до закону про електронне декларування - це величезне розчарування", - зазначила вона. Внесені поправки повинні бути переглянуті, сказала Р.Хармс.

"Особлива орієнтація цих поправок на неурядові організації, що діють в боротьбі з корупцією, пом'якшення правил прозорості - це значний крок назад в процесі реформування України", - заявила Р.Хармс.

Недовіра по відношенню до громадянського суспільства, яке відіграє конструктивну і важливу роль у всьому процесі реформ, є шкідливим і контрпродуктивним для боротьби проти корупції та політичного процесу в Україні, зазначила представник Європарламенту.

Нагадаємо, П.Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації про доходи.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали