Сьогодні МВФ вирішить долю траншу для України
Рада директорів Фонду офіційно призначила засідання щодо українського питання.


Міжнародний валютний фонд (МВФ), який раніше переніс засідання Ради директорів з питання виділення Україні чергового кредитного траншу в розмірі 1 млрд доларів, розгляне продовження співробітництва з Україною сьогодні, 3 квітня.

Відповідна інформація міститься в порядку денному роботи МВФ на сайті Фонду. Також сьогодні МВФ займеться питанням Сан-Марино.

Раніше постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше вже попереджав, що МВФ 3 квітня розгляне виділення Україні траншу в рамках програми розширеного фінансування (EFF).

"Розгляд Радою виконавчих директорів МВФ третього перегляду програми України в рамках механізму розширеного фінансування – разом з результатами консультацій 2016 з статті IV угод МВФ – заплановано на 3 квітня 2017 року", – заявляв Ваше.

Як відомо, питання України, призначене до розгляду на 20 березня, зникло з порядку денного засідання ради директорів МВФ. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що перенесення викликане зміною економічної ситуації в країні через блокаду на Донбасі і стало новим викликом для влади.

Для відновлення роботи Національний банк України (НБУ) і Мінфін повинні були оновити прогнози з урахуванням ефекту торгової блокади.

21 березня НБУ погіршив економічні прогнози через блокаду на Донбасі. Зокрема, Нацбанк погіршив прогноз зростання ВВП на 2017 рік. "Однак вплив блокади на обмінний курс гривні буде обмеженим. Погіршення ситуації з платіжним балансом насамперед позначатиметься на обсягах чистої покупки валюти на ринку для поповнення резервів", – додали в НБУ.

Пізніше в Мінфіні заявили, що їх прогнози збігаються з підрахунками Нацбанку, а МВФ взяв дані в роботу.

Україна і МВФ в березні 2015 року підписали меморандум про економічну і фінансову політику, яку країна повинна проводити в рамках програми розширеного фінансування (EFF). Всього програмою передбачено отримання Україною близько 17 млрд доларів, з яких вже виділено 7,7 млрд доларів. Так, у вересні 2016 року після однорічної затримки МВФ схвалив надання Україні третього траншу в розмірі одного мільярда доларів.

За матеріалами: УкрМедіа






Друкувати
Найбільш популярні матеріали