Олексій Плотніков: в Україні відбувається геноцид банківської системи
Процеси, які відбуваються в банківській сфері України, починаючи з 2014 року, і продовжується зараз, цілком можна назвати банківським геноцидом. Таку думку висловив професор, доктор економічних наук Олексій Плотніков.


"Те, що відбувалося в банківському секторі в період з 2014 - початку 2017 років, швидше за все банківський геноцид. І те, що він у нас розвинувся і відбувся, тут безперечна заслуга керівництва Національного банку - і першого після подій 2014 року голови, і нинішньої керівниці, звільнення з посади якої ніяк не дочекається країна, в будь-якому випадку, банки були досить грубо зачищені, банківська сфера була практично ліквідована, в результаті постраждала незліченна кількість юридичних та фізичних осіб", - заявив Плотніков під час прес-конференції в РИА Новости Украина.


Минулий рік став для банківської системи України серйозним випробуванням. Кількість діючих банків значно скоротилася, закриття декількох фінансових установ супроводжувалося скандалами, як наприклад, з "ПриватБанком", який перейшов у власність держави.

Нагадаємо, продовжується перевірка НАБУ законності витрачання коштів на рефінансування і причетність до цього процесу керівництва Нацбанку України. Керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник зазначав, що велика частина коштів, які видавалися в якості рефінансування, перераховувалася або в офшори, або в іноземні банки. Таким чином, збитки від рефінансу НБУ оцінюються в мільярди.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали