Металурги масово втрачають роботуУкраїнський металургійний гігант «Арселор Міттал Кривий Ріг» звільнить понад тисячу співробітників у рамках так званої програми добровільного звільнення працівників, яку планується реалізувати до 29 березня нинішнього року.

Згідно з офіційним оголошенням компанії, у 2013 році на підприємстві заплановано вивільнення 1183 посад. На комбінаті заявили, що це дуже нелегке, але необхідне рішення, адже без підвищення продуктивності праці «підприємство не зможе конкурувати з іншими виробниками», передає Радіо Свобода.

Програма добровільного звільнення поширюватиметься на працівників, які мають не менше трьох років стажу роботи в компанії. Робітникам пропонуватимуть добровільно звільнитись в обмін на грошове відшкодування, що становитиме певну кількість посадових окладів – залежно від віку працівника і стажу роботи.

Профспілкова організація підприємства «Арселор Міттал Кривий Ріг» та Профспілка металургів і гірників України заявили, що категорично проти планів адміністрації підприємства щодо скорочення працівників.

«Вже й так якщо на початок приватизаційних процесів було 56 тисяч працівників, то за 5 років спустились до 32 тисяч. І вони планували ще до 2015 року скоротити персонал, залишити десь 13-14 тисяч. Звичайно, профспілка не згодна з цим», – сказав керівник Профспілки металургів і гірників України Володимир Казаченко.

Раніше профорганізація комбінату «ArcelorMittal Кривий Ріг» звернулася до Президента України з проханням вплинути на власника підприємства й вирішити проблему з масовими скороченнями працівників. Окрім того, працівники виходили на акцію протесту з вимогою припинити скорочення.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали