«Абонплату за газовий лічильник» може бути скасовано
Комітет ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства підтримав прийняття ініційованої Радикальною партією Постанови ВР №6279 щодо рекомендації скасування необґрунтованого запровадження НКРЕКП тарифів на послуги розподілу природного газу. Про це поінформував заступник лідера РПЛ з економічної політики, голова парламентського промислового Комітету Віктор Галасюк, який доповідав проект Постанови від авторського колективу.


“Щойно Комітет ЖКГ одноголосно підтримав нашу з Олег Ляшко і колегами Постанову №6279 щодо скасування грабіжницької "абонплати за газовий лічильник", введену Постановами НКРЕКП!» - зазначив парламентар на своїй сторінці у facebook.

Нагадаємо, з 1 квітня 2017 року НКРЕКП вилучила транспортну складову з загального тарифу на природний газ та ввела в дію окрему абонентську плату за розподіл газу. Нові тарифи фактично є абонплатою за підключення до системи газопостачання та мають сплачуватись споживачами щомісячно в залежності від потужності лічильника і незалежно від фактичного обсягу споживання. “Спроба встановлення "абонплати за газ" для населення незалежно від обсягів його споживання, виходячи з потужності лічильника, це брутальний пограбунок народу на користь газових олігархів! І це тільки початок афери - через 3 роки НКРЕКП планує підвищити цю “абонплату” майже втричі! Фракція Радикальної партії вимагає відміни грабіжницької Постанови НКРЕКП, відставки комісії разом із Дмитром Вовком та повернення реального контролю держави над газовою мережею. Бо не повинна бути ціна на вугілля "Ротердам+", ціна на газ "Німецький хаб+", а зарплата українців "Гондурас-"!!!», - прокоментував В.Галасюк.

Зважаючи на те, що в Україні не функціонує ринок природного газу - ціна на нього сформована не прозоро, а, отже, не ґрунтується на реальних економічних складових і містить виключно імпортний паритет. Тож, затверджений Комітетом Проект Постанови спрямований на припинення порушень чинного законодавства, які були припущені НКРЕКП при підготовці постанов про встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу та відновленню соціальної справедливості.

Відео






Друкувати
Найбільш популярні матеріали