У Пентагоні дії Росії прирівнюють до тероризму
Генерал Реймонд Томас заявив, що загроза з боку РФ залишається одним з найвищих пріоритетів для Командування спеціальних операцій США.


Командування спеціальних операцій США визначає рівень загрози з боку Росії одним з найвищих, що знаходяться в одному списку з викликами екстремістських і терористичних угруповань. Про це заявив у вівторок під час слухань у Конгресі генерал Реймонд Томас, який очолює Командування спеціальних операцій США.

"Загроза з боку войовничих екстремістських організацій залишається найвищим пріоритетом для Командування спеціальних операцій США, - заявив американський генерал.- Наш другий пріоритет з точки зору ресурсів і рівня впливу - це надання підтримки Європейського командування США у протидії російської агресії в Європі".

У зв'язку з цим американський командувач нагадав заяву міністра оборони США про те, що Росія прагне контролювати дії країн-сусідів в економічній, дипломатичній площині і в питаннях безпеки. Крім того, генерал зазначив, що Росія намагається обмежити діяльність західних інституцій в Європі, особливо в пострадянських країнах, в тому числі, застосовуючи нетрадиційні підходи в просуванні своїх інтересів.

"Ми наполегливо працюємо з нашими партнерами, і Державний департамент створює потенціал у східній і північній Європі, щоб протистояти підходам Росії в рамках нетрадиційної війни, включаючи розробку надійних і стійких можливостей для спеціальних операцій в регіоні", - заявив Томас.

Він також висловив намір командування продовжити зміцнювати відносини з партнерами "з метою стримування і реагування на агресію в регіоні".






Друкувати
Найбільш популярні матеріали