Однопартієць Юлії Тимошенко: Кабмін готує чергову аферу
У зв’язку із значним зростанням тарифів за електроенергію та комунальні послуги питання надання субсидій для найменш захищених верств населення набувають доленосного значення. На жаль, величина субсидій є символічною і слугує, в першу чергу, формою підтримки природних монополій, які у переважній більшості належать олігархічному капіталу.


Черговим кроком Уряду стосовно «полегшення» тарифного тягаря для пересічних громадян виступає монетизація субсидій. На своїй сторінці у Facebook український політик та громадський діяч Андрій Павловський зазначає, що під прикриттям нібито монетизації субсидій Кабмін готує чергову аферу. Замість того, щоб відмінити драконівські тарифи, і визначити економічну обґрунтовану ціну... уряд дає під дих найбільш вразливим верстам населення!

Більше того, Кабмін махлює: намагається приховати, що через зменшення соціальних норм споживання і введення більш жорстких умов призначення субсидій фактично згортає програму надання субсидій на послуги ЖКГ.

Громовідводом для цієї ситуації є реклама ідеї «повернення деяким українським сім’ям до 700 гривень невикористаної допомоги». За оцінками експертів, з наступного опалювального сезону кількість отримувачів субсидій значно зменшиться.

Нагадаємо, що під прикриттям начебто вимог МВФ стосовно підвищення тарифів за житлово-комунальні послуги Уряд створив сприятливі передумови для отримання власниками природних монополій надприбутків, які не реінвестуються в модернізацію мереж, тому собівартість надання послуг є дуже високою з огляду на доходи переважної більшості українських домогосподарств.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали