Польські роботодавці побоюються відтоку українців через безвіз
У Польщі побоюються, що українські заробітчани для роботи обиратимуть ринки праці західних країн.


Після скасування віз для українців, які подорожують до країн Європейського союзу, Польща повинна поліпшити умови для працевлаштування українських працівників; фахівці побоюються, що громадяни України, які приїжджають для роботи обиратимуть ринки праці західних країн.

На думку Лукаша Козловського з "Союзу роботодавців Польщі", на даний момент польське законодавство дозволяє іноземцям легально влаштуватися на роботу, однак, це не означає, що частина українців не вирішить працювати нелегально, але на Заході.

"Їх можна зрозуміти, враховуючи велику диспропорцію між заробітками в західних країнах і Польщі. Тому це можуть бути ризиковані рішення, але дуже вигідні у фінансовому плані", - сказав Козловський.

Польські роботодавці вважають, що влада повинна прагнути до залучення українських громадян до роботи саме на польському ринку, а цього можна досягти, як зазначається, лише роблячи трудове законодавство більш ліберальним.

З 11 червня українські громадяни можуть без віз подорожувати до країн Шенгенської зони при наявності біометричного паспорта. Вільний доступ на 90 днів протягом півроку громадяни України отримують в туристичних, підприємницьких і сімейних цілях, але права на роботу або навчання такий режим не дає. Євросоюз може призупинити безвізовий режим з Україною в разі проблем з міграцією і безпекою.

За матеріалами: rian.com.ua






Друкувати
Найбільш популярні матеріали