Стало відомо, за рахунок чого росте гривня
Гривня почала зміцнюватися. При цьому стабільно вона росте поки тільки по відношенню до долара. По відношенню до євро гривня показує то падіння, то невпевнене зростання.


Так, за станом на середу офіційний курс гривні до долара зміцнився і склав 25 гривень 99 копійок. По відношенню до євро офіційна гривня теж трохи підросла - до 29 гривень 15 копійок.

Питання, чим обгрунтоване зростання гривні, в ефірі радіостанції Голос Столиці проаналізував експерт з банківських питань Ігор Полховський.

"На світових валютних ринках йде подорожчання євро по відношенню до долара. Крос-курс змінюється, і наша гривня теж коливається. Що стосується стабільності нашої валюти, це, за великим рахунком, сезонні коливання. Завжди влітку - на початку літа, до середини літа - гривня стабілізується, показує свою силу. це пов'язано з рядом факторів. Один з них - це наше улюблене сільське господарство. Як правило, в травні йде подорожчання торішніх запасів і ті сільгоспвиробники, які утримали свої запаси до цього періоду, вони заробляють більш цікаві гроші, і прихід валюти - більш стійкий", - пояснив Полховський.

За матеріалами: rian.com.ua






Друкувати
Найбільш популярні матеріали