Нацбанк ліквідовує Діамантбанк: Тігіпко не отримає його активи і пасиви
НБУ повідомив, що за пропозицією Фонду гарантування вкладів 22 червня ухвалив рішення №394-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Діамантбанку.

Нагадаємо, вчора директор-розпорядник Фонду гарантування Костянтин Ворушилін заявив, що угода про передачу активів і зобов`язань неплатоспроможного Діамантбанку до банківської групи «Таскомбанку» може зірватися, а Діамантбанк можуть відправити на ліквідацію, пише finbalance.

Передумовою, яка могла зірвати угоду вартістю 1 млрд грн, у Фонді називали відправку у відпустку уповноваженого на підпис про передачу центрального офісу співробітника з київського відомства по архітектурі. Через це не могли бути підписані й документи про передачу для "Таскомбанку" портфелів гарантованих депозитів та кредитів на сумму по 1,1 млрд грн кожен. «У нас дуже мало часу для того, щоб цю угоду завершити або не завершити. Ми маємо підписати документи про передачу [найпізніше] сьогодні-завтра", - зазначав К. Ворушилін.

Такий термін обумовлений тим, що тимчасова адміністрація мала вийти із Діамантбанку 23 червня.

За нинішнього сценарію кошти вкладників у межах гарантованої суми буде виплачувати ФГВФО, а активи Діамантбанку буде Фонд гарантування.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали