Україна повертається до практики неплатежівОдним з основних факторів соціально-економічного піднесення початку 2000-х років стало усунення кризи неплатежів, особливо в паливно-енергетичному комплексі. Кризові явища в національній економіці в останні три роки знову призвели до повернення рецидиву 90-х – практики несвоєчасної оплати поставлених товарів та наданих послуг.

Група компаній «Прометей» звинувачує компанію «Нібулон» в несплаті за поставлений товар на термінал. Про це повідомляє прес-служба компанії «Прометей». Згідно з повідомленням компанії, з жовтня 2016 р. «Нібулон» перестав оплачувати рахунки «Прометея» за поставлений товар на їх термінал. Загальний тоннаж неоплаченого товару становить 1 тис. т зернових на суму 4,19 млн. грн.

У компанії додали, що «Прометей» надав повний пакет документів в ДФС відповідно до Податкового кодексу і чинного законодавства, і отримав позитивний висновок органів ДФС з постачання зазначеного товару «Нібулону».

Вище викладене свідчить про те, що навіть в секторі національного господарства, в якому спостерігається зростання, мають місце прояви неплатежів. Не виключено, що практика неплатежів може поширитися і на суміжні галузі, що може стати одним з вагомих чинників поглиблення економічної кризи восени 2017 року.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали