Чому сміттєва криза може набрати нових обертівПоводження з твердими побутовими відходами в України не відповідає елементарним вимогам, які діють у розвинених країнах. Події у Львові це наочно підтверджують. В інших регіонах також виникають проблеми, пов’язані із вчасним вивезенням сміття у зв’язку із зростанням тарифів на здійснення цієї операції.

У Черкасах зростає тариф на вивезення сміття. Виконком скоригував тариф за послуги за вивезення твердих побутових відходів. Як пояснила директор департаменту економіки Ірина Удод, тариф зросте через підвищення мінімальної заробітної плати та необхідність ремонтувати техніку КП «Черкаська служба чистоти». Так, для кожного мешканця багатоквартирних будинків тариф зросте на 1 грн. 41 коп., для мешканця приватного сектору – на 1 грн. 68 коп.

Вчасне вивезення сміття – це основна передумова належного поводження з твердими побутовими відходами. Зростання тарифів за вивезення сміття несе певні ризики щодо своєчасності оплати цього виду послуг. Враховуючи невисокий рівень видатків місцевих бюджетів на поводження з відходами у більшості регіонів України індустрія вивезення сміття перебуває у ветхому стані і певні висхідні коливання тарифів за цю послугу можуть спровокувати непередбачувані наслідки.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали