«Свобода» поступово повертає втрачені позиціїВсеукраїнське об’єднання «Свобода» є однією з найпотужніших політичних сил в Україні, оскільки має достатньо розгалужену мережу первинних організацій в усіх регіонах України. «Свобода» в минулому скликанні українського парламенту мала свою фракцію, тому має досвід парламентської роботи та асоціюється у пересічних громадян з політичною силою, зорієнтованою на захист національних інтересів.

Як повідомляє український громадсько-політичний портал УКРОП, у минулому скликанні вони мали власну фракцію в Раді, у них була більшість в облрадах західних областей. Але зараз фракція скоротилася до шести нардепів, в облрадах більшість перейшла до провладних партій. Тягнибок зайнятий проблемами місцевого значення, пікетуючи, наприклад, суд у Миколаєві.

ВО «Свобода» було активним учасником Революції Гідності, але маніпуляції ліберальних сил на парламентських виборах 2014 року не дозволили цій патріотичній силі пройти прохідний бар’єр та сформувати власну фракцію. Відсутність фракції «Свободи» у парламенті призвела до підігрівання вищим законодавчим органом інтересам олігархічного капіталу. Завдяки послідовності в питаннях дотримання власної ідеології «Свобода» має хороші шанси пройти прохідний бар’єр на дострокових парламентських виборах і сформувати власну фракцію.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали