Гройсман: 80% пенсіонерів живуть в умовах бідності Пенсійна реформа стала однією з найбільш резонансних складових економічних реформ, які проводить уряд, очолюваний Володимиром Гройсманом. Проект пенсійної реформи свідчить про те, що в планах виконавчої влади кардинально перебудувати систему пенсійного забезпечення. Опоненти пенсійної реформи апелюють до її антисоціальної спрямованості.

Перебуваючи з візитом у Великій Британії, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що проведенням пенсійної реформи уряд витягне пенсіонерів з бідності.

«Сьогоднішньої діючої пенсійної системи фактично не існує, тому, що при цій пенсійній системі 80% пенсіонерів живуть в умовах бідності з одного боку, а з іншого 5,5 млрд. грн. дефіцит пенсійного фонду і він буде тільки зростати, якщо систему не змінити. Цією реформою ми витягнемо пенсіонерів з бідності», – сказав Гройсман.

Враховуючи те, що посли «великої сімки» закликали Верховну Раду України підтримати проект пенсійної реформи, напруга стосовно перебудови системи пенсійного забезпечення в Україні лише наростає. Підняття пенсійного віку та збільшення стажу, необхідного для нарахування пенсії, сьогодні неоднозначно сприймаються в суспільстві і можуть викликати непередбачувані наслідки.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали