В Нацбанку знайшли спосіб зменшити валютно-курсові ризики
Національний банк має намір зменшити валютно-курсові ризики за рахунок розвитку інструментів хеджування валютних ризиків.

Про це йдеться у пропозиціях правління НБУ до основних принципів грошово-кредитної політики на 2023 рік і середньострокову перспективу.

Як повідомляється, Національний банк буде намагатися зменшити валютно-курсові ризики не тільки і не стільки за рахунок валютного регулювання, скільки за рахунок розвитку інструментів хеджування валютних ризиків.

“Внаслідок того, що ціноутворення валютних похідних інструментів здійснюється з використанням процентних ставок, розвиток ринку валютного хеджування дозволить не тільки стабілізувати курсові очікування, але і посилити дієвість монетарного трансмісійного механізму”, – заявляють в НБУ.

Регулятор планує і надалі дотримуватися режиму плаваючого обмінного курсу, маючи на увазі, що грошово-кредитна політика не спрямована на досягнення певного рівня або діапазону обмінного курсу.

По мірі вдосконалення валютного ринку НБУ має намір поступово зменшувати свою присутність зі зниженням частоти валютних інтервенцій і послаблювати заходи адміністративного регулювання.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали