«Кредобанк» опікуватиметься кредитами «Платинум Банку»
«Кредобанк» придбав права вимоги за портфелем кредитів фізичних осіб ПАТ «Платинум Банк», у якому запроваджено тимчасову адміністрацію. Портфель було придбано на відкритих торгах в системі “ProZorro” за 61,272 млн. грн. у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.


Йдеться про більш як 11 тис. кредитів фізичних осіб. Станом на 8 серпня про відступлення права вимоги за кредитами були сповіщені всі позичальники означеного банку.

Зазначимо, що «Кредобанк» є одним з українських банків, що кваліфіковані Національним банком для участі у виведенні з ринку неплатоспроможних банків у способи, передбачені Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Відповідно до рішення комітету НБУ з питань регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем, що було ухвалено у квітні 2017 року, «Кредобанк» отримав право бути приймаючим банком у разі ліквідації неплатоспроможного банку з відчуженням у процесі ліквідації всіх, або частини його активів і зобов’язань, а також при відчуженні всіх або частини активів та зобов’язань неплатоспроможного банку із відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією. Відтак придбання портфелю «Платинум банку» стало першою операцією банку в цій кваліфікації.

«Ми вітаємо позичальників «Платинум Банку» серед клієнтів «Кредобанку» та просимо їх виконувати всі зобов’язання за кредитними договорами, зокрема, прострочені та майбутні, на користь ПАТ «Кредобанк». Нові реквізити для виплати були надіслані кожному позичальнику. Усі питання, що виникають щодо сплати кредитів, можна з’ясувати на окремій гарячій лінії (0-800-502-402) та у відділеннях банку», – прокоментував подію директор департаменту планування та контролінгу ПАТ «Кредобанк» Ігор Кулик.

Ігор Галущак






Друкувати
Найбільш популярні матеріали