Президент США та глава Пентагону розійшлися в думках щодо КНДР
Твіт Дональда Трампа посіяв розбрат в адміністрації президента США.


У середу, 30 серпня, він написав у своєму мікроблозі, що "діалог - це не відповідь" в конфлікті з Північною Кореєю. Ця заява суперечить зусиллям адміністрації президента Сполучених Штатів з пошуку дипломатичного рішення в загострених відносинах Вашингтона і Пхеньяну.

"США говорили з Північною Кореєю і платили їй викупи протягом 25 років. Діалог - це не відповідь", - заявив Трамп в "Твіттері". Глава Білого дому не уточнив, що саме мається на увазі під словом "викупи". Як пояснює агентство AP, можливо, він мав на увазі суму в 1,3 млрд доларів, надану США в якості гуманітарної допомоги КНДР з 1995 року, в основному у вигляді продовольства і палива.

Через кілька годин після публікації твіту президента США глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив на зустрічі зі своїм південнокорейським колегою, що "в США ніколи не вичерпаються можливості для дипломатичних рішень".

США і Південна Корея з 21 по 31 серпня проводять масштабні 10-денні військові навчання Ulchi Freedom Guardian (UFG). До них залучені 17500 американських військовослужбовців, а також військові Австралії, Канади, Колумбії, Данії, Нової Зеландії, Нідерландів і Великобританії. Офіційно UFG - це оборонні вчення на основі комп'ютерної симуляції.

Тим часом 29 серпня КНДР провела черговий тест балістичної ракети. Вона пролетіла над територією Японії і впала в Тихий океан приблизно в 1200 кілометрах на схід від Хоккайдо. Лідер КНДР Кім Чен Ин назвав це підготовкою до війни в Тихому океані і стримування американців на Гуамі.

Рада Безпеки ООН одноголосно засудила ракетний запуск, проведений Північною Кореєю. Під час екстреного засідання, яке тривало 3 години, 15 країн-членів одноголосно прийняли резолюцію, в якій рішуче засудили дії КНДР. Пхеньян повинен дотримуватися резолюцій ООН і згорнути свою ракетну програму, вказується в документі.

За матеріалами: bin.ua






Друкувати
Найбільш популярні матеріали