Новий здобуток Ощадбанку
Ощадбанк продовжує реалізовувати загальнонаціональний проект муніципальних карток, що передбачає зокрема впровадження безконтактної оплати проїзду у транспортній інфраструктурі. Нагадаємо, що Ощадбанк першим серед українських банків у партнерстві з Mastercard розпочав системну реалізацію проектів з впровадження безконтактних розрахунків у громадському транспорті в регіонах.


Зазначимо, що в Україні технології для розрахунків безконтактними картками Mastercard на транспорті спочатку стали доступними в метрополітені, фунікулері й швидкісному трамваї Києва. У 2015 році столичний метрополітен увійшов до п’ятірки перших метро світу, де безконтактною банківською карткою можна оплатити проїзд безпосередньо на турнікеті. На сьогодні в київській підземці понад 11 мільйонів поїздок вже оплачено безконтактно.

В від недавно понад 10 тисяч мешканців Мукачева користуються «картками мукачівця» від Ощадбанку. Щодня тут оформлюють близько 300 таких карток. «Картку мукачівця» може отримати будь-який мешканець міста і користуватись нею в повсякденному житті. Вона випускається на базі платіжної безконтактної картки Mastercard, є багатофункціональним фінансовим інструментом і ключем до соціальних програм. Містяни отримують на цю картку заробітну плату, пенсії, соціальні та інші виплати, здійснюють розрахунки в торговельній мережі, онлайн-платежі, користуються веб- і мобільним банкінгом «Ощад 24/7», мають право придбавати ліки в аптеках зі знижками. Випуск карток є безкоштовним.

А від 14 вересня спектр функцій цієї картки поповнився транспортним додатком для безготівкового проїзду в міських автобусах. У 20 таких автобусах працюють турнікети, які приймають безконтактні оплати картками Mastercard, і термінали для разових квитків з QR-кодом. Пасажири можуть розрахуватись за поїздки або «карткою мукачівця», або ж безконтактною карткою Mastercard будь-якого банку світу. Підтвердити право на проїзд можна також за допомогою одноразового квитка з QR-кодом. На картку мукачівця здійснюватиметься зарахування певної кількості поїздок для пільговиків, а не пільгові категорії зможуть просто оплачувати проїзд карткою.

«Ощадбанк є лідером з впровадження в країні комплексних розумних cashless-рішень для міст. Впевнений, що досвід Мукачева стане стимулом для розвитку таких проектів і в інших містах України. Запрошуємо й інші банки активніше емітувати безконтактні картки з можливістю розрахунків смартфонами та іншими форм-факторами», – зазначає заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн. Натомість Віра Платонова, генеральний директор Mastercard в Україні, Грузії, Молдові й країнах Центральної Азії, так прокоментувала здобуток: «Ми щодня переконуємося в тому, наскільки важливими є швидкі, зручні й безпечні розрахунки в громадському транспорті, адже це один із важливих елементів «розумного міста». Закарпаття є відомим туристичним регіоном, а Мукачево – один з його найпривабливіших куточків. Упевнені, що рішення для безготівкової оплати відкриє новий вимір зручності для мешканців і гостей міста».

Ігор Галущак






Друкувати
Найбільш популярні матеріали