Мітинг під Радою: активісти поставили жорсткий ультиматум владі
Масовий мітинг розпочався біля приміщення Верховної Ради на площі Конституції.


Серед активістів помічені також народні обранці, пише znaj.ua.

Зокрема Сергій Лещенко, Віктор Чумак та Сергій Соболєв, представники громадського руху "Чесно", які активно слідкують за політиками-прогульниками та проявами корупції у провладній верхівці.

Учасники мирної акції протесту наголошують: прийшли сюди із вимогою скасувати депутатську недоторканість, створити нарешті антикорупційний суд (один із головних пунктів судової реформи, прописаний на вимогу іноземних партнерів – ред.), змін у виборчому законодавстві, зокрема проведення процесу за відкрити списками.

Загалом обстановка біля стін парламенту спокійна.

В коментарі нашим журналістам колишній заступник генпрокурора та соратник лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі, Давид Сакваралідзе заявив: «протест триватиме стільки, скільки буде потрібно, щоб людей почули».

Надалі, як зазначив він, рішення щодо місця проведення акцій будуть приймати в залежності від ситуації. Згодом низка нардепів відправилися з центральної площі просто на засідання комітету на чолі зі спікером ВР Андрієм Парубієм, щоб від імені активістів висловити всі вимоги владі.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали