США розширили перелік антиросійських санкцій
Президент США Дональд Трамп підписав документ CAATSA про розповсюдження економічних санкцій на неамериканські компанії та осіб, які допомагають Росії обходити вже існуючі обмеження з боку Вашингтону.


Відтепер санкції розповсюджують на неамериканські компанії, які співпрацюють із забороненими російськими юридичними та фізичними особами. Раніше санкції стосувались виключно американських фірм, а тепер - будь-яких світових.

Якщо Мінфін США дізнаватиметься про факти фінансової допомоги російським компаніям, Трамп буде зобов'язаний ввести санкції проти цього банка. Таким чином, фінустанову повністю відріжуть від американської доларової системи.

"Сприяння" включає надання валюти, фінансових інструментів, цінних паперів, будь-яку "передачу цінності", а також надання послуг будь-якого роду, включаючи надання персоналу, програмного забезпечення, технологій.

У санкційному списку США SDN вже перебувають 99 російських компаній та фізичних осіб, які причетні до військової агресії в Україні. Закон CAATSA передбачає введення обмежень і по відношенню до компаній, які причетні до втручання Кремля в американські вибори.

В рамках "кіберсанкцій" в списку SDN опинились ФСБ, ГРУ і кілька російських організацій, причетних до розвідувальної діяльності проти США. Критерії "суттєвості" угоди тут такі ж, як у відношенні іноземних фінансових інститутів.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали