Однопартієць Юлії Тимошенко пояснив, чому пенсіонерам додали лише по 140-160 грн.
Проголошена і вже запущена Урядом пенсійна реформа та недолуга політика регулювання послуг природних монополій отримують значний спротив в таборі української опозиції, оскільки урядові нововведення не мають справжньої соціальної спрямованості, а відзначаються лише декларативними реляціями теперішніх «реформаторів».


На своїй сторінці у Facebook відомий український політик Андрій Павловський зазначає, що влада законопроектом № 7258 (Бурбак, Герасимов) протягує чергові сумнівні зміни до Держбюджету. Знову не вистачає грошей на субсидії – 7,6 млрд. (було 48млрд, влітку додали ще 14 млрд., в підсумку майже 70 млрд. на цей рік). Крім того, на збільшення зарплат поліції і нацгвардії – 3,5 млрд. грн. Промовисто, що ці гроші забирають у Пенсійного Фонду. Ось чому більшості пенсіонерам додали всього по 140-160 грн.!.

Необхідність збільшення розміру субсидій пояснюється тим, що природні монополії (системи газо-, тепло-, електро- та водопостачання), які належать олігархам, готуються до чергової хвилі підняття тарифів, що посилить вимивання доходів домогосподарств і звузить їх платоспроможний попит, а це черговий виток стагнації в секторі малого та середнього підприємництва. Так звана пенсійна реформа не забезпечила реального збільшення розміру пенсій для пенсіонерів з мізерними доходами, а лише ускладнила умови отримання пенсії для нині працюючих громадян.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали