Які країни активно переходять на вітроенергетикуГлава Глобальної ради вітроенергетики (GWEC), Steve Sawyer, виступаючи на конференції в Південній Африці висловив прогноз, що сумарна потужність вітрових електростанцій в світі до кінця 2017 виросте до 530-540 ГВт. Про це повідомляє місцеве видання EngineeringNews.

Нагадаємо, що за підсумками минулого року встановлена потужність вітроенергетики склала 486,7 ГВт, а її річний приріст - близько 55 ГВт. Таким чином, на 2017 прогнозуються більш скромніші темпи зростання - через «турбулентність» на низці ринків, включаючи США і Південну Африку.

У той же час в Європі в поточному році очікується темп зростання, що перевищує середні показники розвитку за останні кілька років.

Sawyer зазначив, що сьогодні на землі 29 країн, в яких встановлена потужність вітроенергетики перевищує 1 ГВт, в дев'яти з них галузь вже переступила рубіж в 10 ГВт (а в Китаї, перевищила 150 ГВт).

У поточному році в топ-10 вперше увійшли Нідерланди - завдяки активному розвитку офшорної вітроенергетики.

На африканському континенті найбільш ефективним ринком є Марокко, де вартість вітрової енергії опустилася до 2,9 центів за кіловат-годину.

Ефіопія має, мабуть, саму амбітну програму, плануючи запровадити до 5 гігават вітроенергетичних потужностей протягом найближчих п'яти років.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали