Соратники Трампа: Україна має право на самозахистАмериканський аналітичний центр Heritage Foundation в середу оприлюднив доповідь із закликом озброїти України, повідомляє "Голос Америки".

"На наступному тижні президент США Дональд Трамп вирішить, чи схвалювати продаж американської зброї, включаючи передове протитанкове озброєння, Україні. Росія вторглася в Україну. Росія нелегально окупує Крим. Росія спровокувала, а зараз підтримує сепаратистський рух в східній Україні. Росія - це агресор, а Україна - жертва. Будь-яка країна має право на самозахист", - йдеться в повідомленні на сайті "Голос Америки" з посиланням на оприлюднений доповідь.

У документі Heritage Foundation, який називають мозковим центром адміністрації Дональда Трампа, підкреслено, що майбутній успіх України залежатиме від самих українців, а лідерство США є важливим для протидії російській агресії і підтримки проведених Києвом реформ.

"Народ України виявив відданість трансатлантичній спільноті, і США повинні надати Україні просунуті озброєння і інші тактичні засоби, наприклад, безпечні засоби комунікації. Не варто вважати, що таке рішення США призведе до вирішення кризи і завершення агресії Росії. Хоча, майбутній успіх України, перш за все, залежить від самих українців, лідерство США є важливим для протидії російській агресії і підтримки реформ", - йдеться в доповіді оприлюдненій Heritage Foundation.

Разом з тим, документ пропонує дозволити американським військовим радникам бути присутнім на передових позиціях. Автором документа виступив Люк Коффі, директор Центру зовнішньої політики імені Сари Еллісон в Heritage Foundation.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали