Експерт розповів, хто може увійти до складу місії ООН
Миротворці ООН можуть бути введені на Донбас, якщо умови введення місії влаштують усіх. Однак поки є тільки російське бачення, яке передбачає, що миротворці будуть розташовані на лінії розмежування. Але хто буде в місії – питання.


Про розповів правник-міжнародник Геннадій Друзенко, повідомляє 24tv.ua.

Перший варіант, зауважує експерт, – основу контингенту складуть військові з країн-сателітів Росії. Зокрема, президент Білорусі Лукашенко вже підтвердив таку готовність. Також там можуть бути казахські військові та представники інших дружніх Москві країн.

«Другий варіант – найбільш імовірний – до місії ООН увійдуть представники країн Азії і Африки, бо вони найбільші донори особового складу миротворчих контингентів. Складно сказати, як вони себе вестимуть, тому що з ними пов’язано багато скандалів: і сексуальні злочини, і жорстоке ставлення до місцевого населення. Плюс мовні, культурні бар’єри», – наголошує Друзенко.

Читайте також: Це був крок назад, – Волкер про третю зустріч з Сурковим щодо миротворців на Донбасі

Третій варіант, на думку фахівця – західні країни направлять кілька десятків тисяч своїх миротворців. Але, зауважує Геннадій Друзенко, Європа направляє всього шість тисяч військових до миротворчих контингентів. А на Донбасі треба хоча б 20-30 тисяч миротворців.

«На жаль, Україна виключена з переговорів по місії ООН. Про миротворців розмовляють американці з росіянами. Нас, очевидно, поставлять перед фактом, що домовленість досягнута, і у Вашингтоні та Москві її вважають прийнятною», – підкреслив Геннадій Друзенко.

Нагадаємо, спецпредставник США по Україні Курт Волкер інтерв'ю газеті "The Washington Post" заявив що США не підтримують участі громадян Росії у миротворчій місії на Донбасі.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали