Лідер Аграрної партії закликав продовжити мораторій на продаж землі до 2020 року
Мораторій на продаж землі в Україні має бути продовжено, але в питанні земельної реформи влада має нарешті покінчити з популізмом і взятися за втілення тих конструктивних напрацювань, які вже є.


Про це заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

На його думку, Україна вже фактично увійшла в передвиборчий період, тому у влади й парламентської опозиції є спокуса маніпулювати земельним питанням для власних рейтингів.

«Ми бачимо, що і у влади, і в опозиції зникає інтерес до конструктивних рішень. Застерігаємо від необдуманих спроб прискорити продаж землі. Без усього комплексу підготовчих елементів, без гарантування прав власності «дикий» ринок землі призведе до внутрішніх протистоянь, які підірвуть ситуацію в Україні зсередини», - підкреслив Віталій Скоцик.

За його словами, опозиція також має припинити популістський самопіар на темі мораторію.

«Парламентська опозиція, яка раніше була владою і нічого не зробила для втілення грамотної земельної реформи, сьогодні виступає в ролі рятівника народного багатства. Якби вона свого часу проявила волю до змін, нинішніх гучних заяв не знадобилося б», - додав політик.

Мораторій на продаж землі слід продовжити до 2020 року, коли виборчі кампанії завершаться, вважає він. Однак уже зараз Уряд і Верховна Рада мають взятися за підготовку земельної реформи, беручи за основу ті конструктивні напрацювання, які вже є.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали