Коли економіка України досягне 5-7% зростання
Відновлення економіки України проходить надзвичайно повільними темпами, що може спровокувати чергову фазу кризи. Прискорення темпів соціально-економічного піднесення залежить від ефективності реалізації макроекономічної політики та нарощення платоспроможного попиту населення.


На думку відомого українського політика Валерія Коновалюка, ріст економіки в 5-7% буде досягнуто за умови «якщо відбудеться перезапуск на основі стратегії розвитку, якщо в рази зростуть інвестиції, якщо зменшиться тіньовий сектор і корупція чиновників, якщо держава буде підтримувати свого виробника, якщо станеться деолігархізація бізнесу і припиняться рейдерські захоплення, якщо будуть зростати доходи і почнуть стимулювати споживчий попит, якщо зміниться облікова ставка НБУ і з'являться доступні кредити, якщо списати частину зовнішнього боргу і переглянути ставлення з МВФ і якщо ... переоберуть «бесполезную» Раду і прийде новий – грамотний уряд.

Зазначимо, що так звані реформи 2014-2017 рр. спрямовані в основному на показову перебудову системи державного забезпечення медицини та освіти, а також на трансформацію існуючої системи пенсійного забезпечення. Позитивних зрушень в реальному секторі економіки не спостерігається, поштовхи для розвитку малого та середнього підприємництва відсутні.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали