В Україні очікується чергове подорожчання продуктів
Транспортні компанії готуються до чергового підвищення вартості своїх послуг в Україні. Перевізники нарікають на зростання паливних цін і кажуть про високий попит на їхні послуги з боку супермаркетів напередодні новорічних свят. Користуючись ажіотажем, вони можуть підняти ціни відразу на 10-15%.


«Кількість вантажів, які вимагають перевезення в передноворічний період, різко зростає. Це пояснюється масовим попитом на товари і продукти харчування. А збільшується попит - зростає і ціна. Період напередодні цього Нового року не стане винятком», - говорить директор групи компаній PRIME Дмитро Льоушкін.

Експерт пояснює, що таким чином компанії відновлюють «справедливість». Справа в тому, що друга половина осені для перевізників - сезон низького попиту. Урожай уже зібраний, а підвищеного споживчого попиту ще немає. Підвищувати ціни в таких умовах ніхто не ризикує. Тим часом, вартість палива росте, а гривню починає «штормити». Нікуди не подінуться і операційні витрати: зарплати, ремонт та ін.

«Підвищення цін в кінці листопада-грудня - це свого роду «відкладене подорожчання», яке повинно було відбутися ще у вересні-жовтні. Так відбувається щороку», - пояснює експерт.

Не обіцяє він цінової стабільності і в майбутньому. За словами Льоушкіна, протягом кількох місяців після Нового року вартість послуг перевізників залишатиметься стабільною через низький попит. Однак уже в березні-квітні слід готуватися до нового витка подорожчання. За його прогнозами навесні вантажоперевезення додадуть ще до 10% в ціні.

Зрозуміло, зростання витрат через подорожчання транспортних послуг торгові мережі перекладуть на плечі споживачів. І перепишуть свої цінники.

За матеріалами: UBR






Друкувати
Найбільш популярні матеріали