В Білорусі офіційно визнають Bitcoin
Президент Білорусі Олександр Лукашенко 21 грудня підписав декрет "Про розвиток цифрової економіки", який сам називав "революційним".


Згідно з документом, відбудеться легалізація блокчейна і криптовалюти, введуться зрозумілі для міжнародних інвесторів інститути англійського права і відмінятися в'їзні візи для іноземних співробітників компаній-резидентів.

Так, до 2023 року доходи від операцій із токенами в Білорусі не будуть обкладатися податками. Фізичним особам дозволяється майнінг криптовалют і операції з ними; ця діяльність не вважається підприємницькою, і доходи від неї не треба декларувати.

Також декрет дозволить інвестувати в компанії-резиденти ПВТ за принципами англійського права. Це означає, що резиденти зможуть укладати ті види договорів, які застосовуються в міжнародному бізнесі, але не передбачені національним законодавством.

Документ полегшує вирішення візового питання для іноземних IT-фахівців. Зокрема, засновники компаній-резидентів OEM та їх співробітники отримають право перебувати в Білорусі без візи до 180 днів у році (для решти діє п'ятиденний безвізовий режим).

Декрет передбачає і багато інших бонусів: зберігає існуючі і вводить нові податкові пільги для резидентів OEM, спрощує умови для продуктових IT-компаній, скасовує субсидіарну відповідальність.

Нагадаємо, найпопулярніша криптовалюта біткойн і технологія розподіленого реєстру блокчейн, що лежить в її основі, привертають до себе все більше і більше уваги. За підрахунками економістів та істориків, біткойн встиг стати третім за величиною фінансовим міхуром за всю історію людства.

Крім того, незважаючи на не надто позитивні прогнози фінансових експертів, курс популярної криптовалюти біткойн сьогодні вранці різко пішов вгору.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали