Як відреагує валютний курс на нові 200 мільярдів гривеньПокращення сировинної кон’юнктури на ринках металів та пшениці, а також наявність деякого рівня інвестиційної активності в Україні, котра орієнтується на присутність підтримки зі сторони МВФ, дозволило суттєво підвищити рівень ділової активності, і як наслідок виконати дохідну частину державних фінансових фондів.

«За підсумками 11 місяців виконання бюджету 2017 маємо профіцит зведеного бюджету в розмірі 33.2 млрд. При цьому навіть Мінфін вже визнав і в уточнених планах вказав, що Доходи зведеного бюджету перевищать 1 трлн гривень в цьому році. (Раніше готуючи бюджет на 2023 рік вони планували 974 млрд цього року). Я ж ще в вересні стверджував що буде 1010-1020 млрд в цьому році», - зазначає економічний експерт і архітектор в проекті Oblik-Saas Даниил Монин.

«У той же час якщо дивитися на плани витрат на грудень - то там числиться фантастична цифра в 215 млрд гривень ... Це фактично 7% ВВП витрат за 1 місяць. Тільки з держзакупівель не освоєні залишається 120 млрд гривень або майже 30% плану на рік. Я все таки сподіваюся що цього не станеться і витрати будуть меншими. Але в будь-якому випадку, очевидно, що в цьому році дефіцит зведеного бюджету буде не більше 1.5% ВВП ... Ну, а викинута за останні дні 2017 грошова маса в розмірі 100 млрд обов'язково відгукнеться на курсі національної валюти», - додає експерт.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали