Стало відомо, скільки "Укрзалізниця" заплатила податків за рік
ПАТ “Укрзалізниця” у 2017 році заплатила майже 17,5 млрд грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів та державних цільових фондів, що на 2,5 млрд грн більше показників 2016 року.


Про це повідомив в Twitter в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, пише finance.ua.

“Зокрема, до державного бюджету сплачено 6,6 млрд грн, до місцевих бюджетів – майже 5,2 млрд грн, єдиного соціального внеску сплачено 5,6 млрд грн. У 2016 році Укрзалізниця виплатила 15 млрд грн податків і обов’язкових платежів”, – повідомив керівник відомства.

Кравцов переконаний, що Укрзалізниця і надалі залишатиметься одним з найбільших платників податків в Україні.

“Укрзалізниця як компанія в своїй новій якості повинна перш за все орієнтуватися на комерційну ефективність і фінансовий результат. Зароблені кошти, в свою чергу, повинні спрямовуватися на розвиток і модернізацію компанії. Водночас ми пам’ятаємо про свою соціальну відповідальність і надалі залишатимемося серед найбільших донорів державного бюджету та Пенсійного фонду”, – розповів голова Укрзалізниці.

Також керівник галузі повідомив, що в 2023 році компанія планує збільшити відрахування до бюджетів усіх рівнів.

«У цьому році плануємо заплатити більш ніж 18 млрд грн. Ми відмежовуємося від нав’язаної хибної тези, ніби компанія гальмує розвиток країни. Ми повинні зробити все, щоб стати потужною ефективною компанію, що забезпечує потреби вітчизняної економіки», – резюмував Кравцов.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали