Стало відомо, на скільки зростуть пенсії військових
Після прийняття пенсійної реформи в 2017-му середня пенсія по країні зросла до 2 448 грн.


Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що після прийняття законопроекту про перерахунок пенсій для військових середня місячна виплата для них зросте на 77% до 4 602 грн, передає Ukr.Media.

«Після прийняття пенсійної реформи в 2017-му середня пенсія по країні зросла до 2 448 грн. А середня пенсія силовиків становить 2 600 грн. Тобто вони практично зрівнялися. Це неправильна ситуація, військові повинні мати більшу пенсію», — заявив міністр.

Згідно з розрахунками Мінсоцполітики, після прийняття законопроекту про пенсії для військових, який зараз доопрацьовує робоча група при Раді національної безпеки і оборони, середній розмір місячної виплати повинна зрости не менше, ніж на 77%.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення Мінсоцполітики забезпечити, щоб розмір виплат для учасників АТО, які були на передовій, і тих, хто був у тилу, був різним.

«У „бойових“ військових повинна бути найвища пенсія. Ті ж, хто був у тилу, повинні отримати інший розмір виплат. Таку справедливість ви повинні забезпечити в проекті закону», — заявляв Гройсман.

У свою чергу в Мінсоцполітики пообіцяли забезпечити таку диференціацію. При цьому Рева підтвердив, що військові отримають доплати до пенсій у тому числі за січень і лютий, незважаючи на те, що парламент схвалить законопроект не раніше, ніж у лютому.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали