Дуда прокоментував закон про заборону "бандеризму" у Польщі
Президент Польщі Анджей Дуда запевнив, що ретельно проаналізує закон про заборону пропагування у Польщі ідеології українських націоналістів.


Про це повідомив прес-секретар Дуди Кшиштоф Лапіньскій, пише 24tv.ua з посиланням на "Польське радіо".

Він зазначив, що законопроект, який передбачає кримінальне покарання за висловлювання про причетність поляків до Голокосту ще не прийнятий повністю.

Зокрема, 29 січня глава президентського кабінету Кшиштоф Щерскій зустрінеться з послом Ізраїлю у Варшаві Ганною Азарі в зв'язку з роботою над законом "Про Інститут національної пам'яті". У Сенаті закон можливо буде розглядатися 31 січня.

В цій ситуації не потрібно керуватися емоціями. Водночас, польська сторона повинна послідовно боротися за правду. Протягом багатьох років занадто часто ми чули брехню про так звані "польські табори смерті". Ми не можемо дозволити, щоб відбувалися подібні речі, і саме для того потрібен цей закон. Він ніяк не стосується наукових досліджень або, не приведи Господи, фальсифікації правди про Голокост", – зазначив прес-секретар Дуди.

Нагадаємо, 26 січня з’явилась інформація, що Сейм Польщі підтримав закон про заборону пропагування у Польщі ідеології українських націоналістів.

Закон про кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів стосується лише тих, хто публічно заперечує ці події, і не стосується дослідників. Згідно з законопроектом, за використання виразу "польські табори смерті" буде загрожувати штраф або позбавлення волі на три роки.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали