Гройсман пообіцяв аграріям рекордну підтримку
7 лютого на засіданні уряду Кабмін підтримав низку постанов, спрямованих на підтримку агропромислового комплексу України.


"Я закликаю всіх аграріїв, великих і малих, купуйте українську техніку, вироблену українськими руками. Таким чином, отримуйте 25 відсотків вартості техніки назад", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає gazeta.ua.

Водночас Кабмін пропонує відшкодовувати 25-30% вартості будівництва ферм і нових молочних товарних комплексів. Крім того, аграрії зможуть будувати ферми по кредитах під 3% у гривні.

"Допомога по утриманню дійних корів для юридичних осіб становитиме 1500 гривень на голову. Для приватних господарств, які побажають утримувати молодняк компенсація становитиме 2500 гривень на голову", - наголосив Гройсман.

Компенсації передбачаються і в сферах садівництва.

"Хочеш створити сад – закуповуй українські саджанці. Держава компенсує 70% вартості посадкового матеріалу", - повідомив прем'єр.

У Кабміні зазначають, що легальних фермерських господарств має бути більше і мета виробляти вдвічі більше продукції - досяжна.

"Легальні господарства, що мають враховану землю і худобу, вже цьогоріч отримують кредити під 1 відсоток в гривні до 5 років. На посівну кампанію отримуйте 100 відсотків компенсації вартості насіння. Це вплине на економічне зростання і підтримає українських аграріїв", - підсумував Гройсман.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали