Гройсман закликав зупинити введення "тарифів для олігархів"
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликає керівництво Національної комісії з регулювання ринку електроенергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) переглянути методику нарахування RAB-тарифів.


Про це повідомляє прес-служба уряду, пише finance.ua.

Прем’єр вважає, що нова методика несправедлива і може призвести до необґрунтованого подорожчання електроенергії для споживачів. “У такому обчисленні рабтарифи несправедливі. Не бачу об’єктивного розрахунку, чому такі нарахування. Це моя позиція. Я закликаю переглянути цей підхід”, – заявив він. У Кабміні нагадали, що введення нової методики стимулюючих тарифів для обленерго – так зване RAB-регулювання – прерогатива і компетенція НКРЕКП.

Що стосується самого рішення, то ідея стимулюючого тарифоутворення – додаткових інвестицій для будівництва та модернізації інфраструктури електричних мереж і стимулювання ефективності витрат електророзподільних компаній – в цілому підтримується урядом України, нагадали в Кабміні.

“Встановлені НКРЕКП однакові показники прибутковості і на стару, і на нову базу активів – 12,5% – призведуть до необґрунтованого зростання тарифів для промисловості, що безпосередньо позначиться на споживачах через зростання цін на товари і послуги”, – заявили в уряді.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали