Стало відомо, в які сфери інвестують капітал українські чиновники
За підсумками 2017 року українські чиновники вкладали свої капітали у брендовий одяг, елітні годинники, колекції, ювелірні прикраси, криптовалюти.


Про це свідчать електронні декларації, інформує UBR.

За підсумками декларування в минулому році чиновники порахували найкращим шляхом для примноження капіталу криптовалюти. Тому віртуальні цінності випередили з великим відривом. У криптовалюти було інвестовано 195 мільйонів гривень. Депутат Одеської міської ради Дмитро Палпатін став найбільшим інвестором в даній сфері. У його власності знаходиться 7711 біткоїнов, у гривневому еквіваленті це складає більш 58 мільйонів гривень.

На другому місці будівництво та будівельні матеріали. Чиновники витратили 6,6 мільйонів гривень. Серед покупок, задекларованих держслужбовцями, присутні сонячні батареї, «зелені» електростанції, а також металопластикові вікна, цегла, бетон і виробничі потужності для них.

Третє місце закріпилося за електронікою та сучасною технікою. На це було витрачено 6,1 мільйон гривень. Рекордсменом став Іван Ступак, який придбав два комплекси для захисту персональних даних на суму 3,9 мільйонів гривень.

5,3 мільйона гривень чиновники вклали в предмети колекціонування. 4,5 мільйонів гривень витратив В'ячеслав Богуслаєв. Він придбав колекцію мотоциклів, літаків і автомобілів.

Наступні місця в рейтингу закріпилися за подорожами, відпочинком, освітою дітей та родичів. Найменше чиновники всіх рангів витратили на зброю, годинник і брендовий одяг – 1,6, 1,5 та 1 мільйон гривень відповідно.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали