Держдеп оцінив збитки Росії від американських санкцій
Санкції США проти Росії, запроваджені в рамках закону "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" призвели до втрат оборонно-промислового комплексу Росії приблизно у 3 млрд дол.


Про це заявила представник Держдепартаменту США Гізер Нойєрт на брифінгу 20 лютого, передає Ukr.Media.

"Припинення таких угод, по-суті, є покаранням. Навіщо? Тому що це означає, що менше грошей іде в російський бюджет. Таким чином, це можна вважати успіхом у частині притягнення Росії до відповідальності", зазначила вона.

Нойєрт нагадала, що всім американським дипмісіям доручено докладати зусиль для запобігання діловим контактам з Росією, насамперед з її оборонно-промисловим комплексом.

Нагадаємо, у рамках закону "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" Мінфін США опублікував так звану "кремлівську доповідь", в якій містяться імена наближених до Владіміра Путіна російських чиновників і бізнесменів. Усього до списку потрапили 210 імен - 114 чиновників і 96 бізнесменів.

Серед фігурантів списку - глава адміністрації президента Антон Вайно, прес-секретар російського диктатора Дмітрій Пєсков, спікер Держдуми В'ячеслав Володін, спікер Ради Федерації Валєнтіна Матвієнко, глава "Роснефти" Ігор Сєчін, глава "Газпрому" Алєксєй Міллєр, глава ФСБ Алєксандр Бортніков, підприємці Роман Абрамович, Олєг Дєріпаска, Євгєній Каспєрскій, Сулєйман Кєрімов.

Раніше повідомлялося, що потрапляння людини до "списку олігархів" не означає, що Сполучені Штати автоматично запровадять проти неї санкції. Однак ризик потрапити під санкції для фігурантів списку вищий.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали