Експерти спрогнозували, які продукти подорожчають найбільше
В Україні очікується подорожчання сала і молочної продукції. Ціна зросте на 2 грн і 1 грн, відповідно.


"Вже сьогодні виробники підвищують гуртові ціни. Найближчим часом на 1-2 гривні за кілограм подорожчають овочі. Через витрати на зберігання і транспортування. Водночас очікуємо сезонного зниження цін на яйця. Навесні та влітку кури несуться активніше", - каже аналітик Української аграрної конфедерації Неля Онищенко, пише gazeta.ua.

За словами директора асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, ціни ростимуть протягом всього року.

"Найбільше подорожчає м'ясо та овочі. Ціни виростуть на 1,5-2 гривні і 10-20 копійок, відповідно. До грудня 2023 року м'ясо и сало продаватимуть по 115-125 гривень за кілограм. Крім цього, на 1 гривню за кілограм подорожчає мука", - вважає експерт.

Водночас президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко зауважує, що сало у найближчі три місяці подешевшає на 20-30%. Також на 2-3 грн зменшиться ціна за десяток яєць.

"Через піст попит на м'ясо і сало падає. Пропозиція домашньої свинини, навпаки, зростає. Тому і ціни падають кожну весну. Щоправда у березні-квітні на 5-6 гривень за кілограм подорожчає курятина. Через зростання вартості кормів та електроенергії. Літр молока стане дорожчим на 1 гривню", - підсумував Охріменко.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали