Стало відомо, які продукти подешевшали найбільше
У лютому 2023 року в Україні у гривні найбільше подешевшали свинина, куряче філе та бройлери, гречана крупа, сало.


"Ціна на свинину впала на 2,3 гривні за кілограм. У середньому коштує 107,9 гривень. Курятина подешевшала на 1,5 гривнь — до 89,9 гривень за кілограм. Ціна курячої тушки зменшилась на 1,1 гривню. У середньому по країні продають по 53,7 гривень за кілограм. На 70 копійок знизили ціну на гречку — до 20,8 гривень за кілограм. Як і прогнозувалося на 50 копійок подешевшало сало. Кілограм у середньому продають по 71,7 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише gazeta.ua.

Найбільше у відсотковому вимірі подешевшали гречка, свинина, куряча тушка та філе, яйця.

"На першому місці гречка, вартість якої знизилась на 3 відсотки. Другу позицію посіла свинина, яка продемонструвала зниження на 2,1 відсотка. Таку ж динаміку падіння – 2,1 відсотка показав бройлер. Інший продукт курятини – філе показало трохи меншу від'ємну динаміку – 1,7 відсоток. Замикають п'ятірку яйця з 1,6 відсотком", - прокоментував Дорошенко.

Попри здешевлення продуктів, їхнє подорожчання відбувалося швидшими темпами.

"У лютому продукт, який найбільше подорожчав, – капуста – додала 18 відсотків, а продукт-лідер з падіння ціни знизився всього на 3 відсотки. Так само і з продуктами-лідерами в гривневому еквіваленті. Яловичина додала 3,2 гривні за місяць, а свинина знизилась на 2,3 гривні. Окрім того, зростання вартості відбулось на 71 відсоток продуктів, а зниження відповідно на 29 відсотків", - підсумував Олексій Дорошенко.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали