Голова Держенергоефективності презентував інвесторам привабливі для капіталовкладень напрями відновлюваної енергетики УкраїниДинаміку розвитку «чистої» енергетики в Україні та її інвестиційний потенціал обговорювали учасники конференції «Ukraine Renewable Energy&Power Infrastructure Investment Conference», організованої «EuroconventionGlobal».

У дискусії також взяли участь голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха, голова Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков, керівник Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Діана Корсакайте, президент Української асоціації з відновлюваної енергетики Олексій Оржель, координатор програм Представництва Фонду Бьолля в Україні Оксана Алієва, науковий співробітник Інституту економіки та прогнозування НАН України Олександр Дячук.

«Ефективні законодавчі стимули, впроваджені за останні три роки, а також політична воля і активність місцевої влади та громад дозволили пожвавити розвиток «чистої» енергетики», - наголосив С.Савчук.

Стрімке збільшення нових потужностей відзначається у сфері виробництва як теплової, так і електричної енергії з відновлюваних джерел.

Також Голова повідомив, що наразі у фокусі уваги Агентства – стимулювання розвитку ринків:

• твердого біопалива,
• біоетанолу та біодизелю,
• біогазу.

Особлива увага приділяється сфері виробництва енергії зі сміття.

Україна також аналізує різні світові практики та тенденції у «чистій» енергетиці, у тому числі перехід на аукціони щодо закупівлі електроенергії з відновлюваних джерел енергії.

«Вважаємо, що до запровадження аукціонів потрібно ставитися виважено та розсудливо, враховуючи досвід різних країн світу та передбачаючи відповідний перехідний період. Для інвесторів важливими є сталі сприятливі умови роботи та впевненість у майбутньому», - пояснив С.Савчук.

Інвестиційну привабливість «зелених» проектів на вітчизняному ринку також презентував Голова під час зустрічей з інвесторами з Турції та Румунії.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю






Друкувати
Найбільш популярні матеріали