В Україні подешевшав «борщовий набір»
В Україні після свят різко подешевшали овочі. Вартість окремих з них знизилася на 15-25%.


Після Великодніх свят найбільше, приблизно на чверть, впала в ціні капуста. На 20% подешевшала морква, а на 15% - буряк.

Експерти пояснюють такі цінові зміни декількома факторами, перш за все завищенням вартості продуктів напередодні свят і збільшенням імпорту овочів.

Разом з тим, в березні в Україні подорожчав хліб. Ціни на головний продукт виросли в середньому на один відсоток, повідомляє Державна служба статистики. Пшеничний хліб з борошна вищого сорту подорожчав приблизно на 30 копійок. На стільки ж зросла ціна на житній хліб. А батон подорожчав приблизно на 10 копійок.

За інформацією Держстату, найбільше зростання цін в річному вираженні зафіксоване на яйця - 61,7%, утримання будинків і прибудинкових територій - 48,1%, фрукти - 40,6%, м'ясо і м'ясопродукти - 25,9%, овочі - 25,6%.

У порівнянні з попереднім місяцем найбільше зросли ціни на одяг і взуття - 9,6%, овочі - 5%, залізничний пасажирський транспорт - 3,3%, фрукти - 3%, рибу - на 1,6%.

Зниження цін в річному вираженні зафіксоване тільки на цукор, до попереднього місяця - на молоко, яйця, цукор, паливо і масла.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали