Суд зняв арешт з мільйонів сина Януковича
Слідству не вдалося довести, що кошти на арештованих рахунках є предметом злочинної діяльності.


Печерський районний суд Києва зняв арешт з рахунків компаній, пов'язаних з сином екс-президента Віктора Януковича Олександром. Про це йдеться в рішеннях суду від 14 лютого.

За версією слідства, рахунки компаній, які були створені для легалізації коштів, знаходяться в збанкрутілому "Всеукраїнському банку розвитку", який належить Олександру Януковичу. В матеріалах справи значаться 12 фірм, підконтрольних посадовим особам банку Януковича молодшого. У лютому суд прийняв рішення скасувати арешт рахунків 9 фірм, при цьому згідно з попередніми судовими рішеннями, на рахунки даних компаній фігуранти справи перерахували в цілому майже 550 мільйонів гривень і більше 27 мільйонів доларів США.

В одному з рішень про скасування арешту зазначено, що правами на арештовані рахунки зараз володіє ТОВ "Аскор-Інвест". Серед іншого було відзначено, що слідство досі не оголосило підозри і навіть не довело, що кошти на зазначених рахунках є предметом злочинної діяльності.

Згідно з матеріалами слідства, в період з 01.01.2013 по 30.06.2014 посадові особи "Всеукраїнського банку розвитку" з метою отримання державних коштів незаконно кредитували "Донецьку залізницю", "Львівську залізницю", "Одеську залізницю", "Південно-Західну залізницю","Південну залізницю" і "Придніпровську залізницю". Загальна сума незаконних кредитів перевищує 2,5 млрд гривень.

За матеріалами: UBR






Друкувати
Найбільш популярні матеріали