Знаний син львівського політехніка відвідав батькову альма-матер
Днями Інститут економіки і менеджменту Львівської політехніки, під керівництвом професора Олега Кузьміна, приймав представника Університету Козьмінського (м. Варшава, Польща) та Університету Варшавського професора Кшиштофа Облоя в межах програми Еразмус+ KA 107.


Професор Облой - колишній президент Європейської академії міжнародного бізнесу, відомий науковець у питаннях стратегічного та міжнародного менеджменту. Нині пан Кшиштоф викладає лекції в Університеті Козмінського, в Школі менеджменту Варшавського університету, у Вищій школі менеджменту в Бодо (Норвегія), в Європейській бізнес-школі у Парижі, Коледжі менеджменту Хенлі у Великобританії та у Школі менеджменту в Бледі (Словенія). Окрім цього, професор Облой займався дослідженнями та викладав лекції в Університеті Іллінойс, Йельському університеті та у Центральному державному університеті штату Коннектикут (США). Сьогодні Кшиштоф Облой є найбільш цитованим науковцем Польщі.

На кафедрі менеджменту і міжнародного підприємництва, котру очолює професор Ольга Пирог, Кшиштоф Облой провів інтерактивні лекції з курсу «Стратегічний та міжнародний менеджмент» на теми «Стратегічний вибір» та «Стратегія для визначення конкурентних переваг», під час яких студентів ознайомили із сучасними концепціями стратегічного планування.

Також вони отримали змогу використати здобуті знання під час виконання 2 реальних бізнес-кейсів: «Carter Racing» та «Polmos Lublin SA». Доцільно зазначити, що лекції викликали чималу зацікавленість у студентів інших кафедр, зокрема їх відвідали студенти спеціальностей «Міжнародні економічні відносини», «Облік та аудит», «Менеджмент організацій і адміністрування» та «Фінанси».

Водночас польський професор провів семінар для викладачів на тему «Як публікувати результати досліджень у наукових топ-журналах?». Зазначена тематика є надзвичайно актуальною для науковців. Тому під час семінару відбулося жваве обговорення викликів, сучасного стану та перспектив публікування українських науковців у світових топ-журналах із сфери бізнесу. Участь у даному заході взяли викладачі кафедр менеджменту та міжнародного підприємництва, зовнішньоекономічної та митної діяльності, менеджменту організацій і обліку та аудиту.

До речі, цікавим є той факт, що батько професора Кшиштофа Облоя три роки перед початком Другої світової війни навчався на одній з кафедр теперішнього Інституті хімії та хімічних технологій Львівської політехніки. Тому працівники кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва разом з колегами-хіміками повели лабораторіями інституту надзвичайну цікаву екскурсію для знаного гостя.

Ігор Галущак
Львів






Друкувати
Найбільш популярні матеріали